Vil du prøve taiji?

Vil du prøve taiji?

Publisert av Lillian Ruud den 17.06.19.

På onsdager kl 16-17 i Glassgangen på Rikshospitalet har den gode instruktøren Wenche Frimann Jacobsen taiji-timer. 

Taiji står for yin og yang, Taijiquan er kampkunst. Treningen består av sakte sakte bevegelser, satt i system. Det er øvelser som trener kropp og sinn. Gjennom treningen øver du på riktig fokus, du øker din energi og treningen hjelper deg å finne ro. Det undervises i systemet `Yang family short form`, fra Cheng Man Ching.

 

Taiji er øvelser som kan utføres av alle ansatte, uansett alder, kjønn, kondisjon, styrke eller forkunnskaper. I Taiji førsøker vi å finne tilbake til den mykheten og smidigheten vi hadde som barn. Du vil lære deg et system av øvelser.

Fra kampsport til folketrim

Taiji er opprinnelig en gammel kinesisk kampsport, men i dag trener man hovedsakelig taiji for helsens skyld. I Kina er dette folketrim og praktiseres ofte ute i parker og åpent landskap.

Investering i livskvalitet

I løpet av kurset vil deltakerne lære å bevege kroppen som en enhet. Det legges stor vekt på korrekt kroppsholdning og ulike bevegelsesmønstre. Taiji styrker både muskulatur, ledd og smidighet, og det fører også til bedre fordøyelse, balanse og konsentrasjon. Det er en god øvelse for å øke livskvalitet og energi.

Her er en link til en kort video om taiji: video

Sitat fra to av deltakerne på OUS BIL:

«Langsomme og myke bevegelser i stillhet – alene eller i felleskap. Taiji gir meg mulighet til å puste dypt, finne glede og inspirasjon.»
Karen Serina Vibran Sekretær, Nyfødtintensiv.

"Jeg har holdt på med Taiji i nesten 30 år fordi det styrker min balanse - både fysisk og mentalt."
Heini Ringel, avdelingsleder, Barne og ungd.psyk.avd.

Interessert?

Hvis du er interessert, men er forhindret fra å møte til en av de to siste timene før sommerferien, vennligst meld fra om at dette er et tilbud du ønsker å benytte i fremtiden til Bedriftsidrettslaget: idrett@ous-hf.no

 

Her finner du fram til taiji-timene:

 

Wenche Frimann Jacobsen,

 instruktør for taiji