Nytt liv for gamle sko

Nytt liv for gamle sko

Publisert av Lillian Ruud den 28.01.22.

Nytt liv for gamle sko, et utradisjonelt samarbeid mellom OUS BIL og Avdeling for klinisk service.

 

Under pandemien ble Villa 4 som er treningsbygget for medlemmer i OUS Bedriftsidrettslag stengt. I Villa 4 er det trimrom, garderober og treningssal hvor man har sirkeltrening, styrketrening yoga og dans for alle av bedriftsidrettslagets medlemmer. Under nedstegningen benyttet vi sjansen og pusset opp trimrommet ved hjelp av dugnad fra Lyn idrettslag. Selv om mye oppussing er blitt gjort, gjenstår fortsatt noe.

 

Vi varslet våre medlemmer at de måtte hente gjenglemte sko og treningstøy. Etter ca. 6 måneder pakket vi bort alle gjenværende sko i sekker og oppbevarte disse ytterligere noen måneder slik at det skulle være mulig å hente de.

Gleden var stor da sosionomene i Avdeling for klinisk service i Medisinsk klinikk tok kontakt med oss og ville gjerne overta sekkene med sko.

 

Avdeling for klinisk service (KSB) består av fysio, logo, ergo, sosio og KEF ernæring, og støtter avdelinger og pasienter i tverrfaglig behandling. Sosionomene er ofte i kontakt med pasienter som  verken har klær eller sko siden de ble innlagt akutt i nattklærne, eller at klærne deres ble klippet opp i mottak. De har noen ganger heller ikke pårørende som kan komme hit med klær hjemmefra. Det er svært gledelig at de forlatte skoene i Villa 4 kan være til nytte for noen av de mest sårbare pasientene våre!

 

Dette kaller OUS Bedriftsidrettslaget superbra ombruk. Det er bra for så mye. Det gleder oss som sitter i styret, det gleder en innlagt pasient som fikk kommet seg hjem med sko på føttene. Det gleder også miljøet.

 

Klinisk service trenger alltid mer sko, joggebukser, gensere eller ytterklær. Gjerne store størrelser. Har du som leser dette noe liggende som du ikke trenger, og som er fullt brukbart, så ta kontakt med OUS Bedriftsidrettslaget på mail idrett@ous-hf.no så formidler vi klær og sko til Avdeling for klinisk service (KSB) som i samarbeid med andre sosionomer i somatikken fordeler klærne til trengende pasienter.