Ny gruppe i OUS BIL: Padeltennis

Ny gruppe i OUS BIL: Padeltennis

Publisert av Lillian Ruud den 21.02.23. Oppdatert 22.02.23.

Ny gruppe i OUS BIL: Padeltennis


I 2023 starter vi en padelgruppe for medlemmene i OUS BIL. Padel omtales nå som den raskest voksende sporten i verden! Unikt for padel er at man opplever svært rask mestring. I motsetning til tennis, er det lett å oppnå et brukbart nivå i voksen alder - selv uten forutgående racketerfaring. Dersom man er tidligere tennis-, squash- eller badmingtonspiller, vil man naturligvis ha en fordel den første tiden. Derimot blir man fort innhentet av racketnaive padelspillere, hvis man ikke er åpen for å lære seg padelteknikk!

 

Kort om padel:

Padel spilles to mot to slik som double i tennis. Poengsystemet er også det samme som i tennis. Den vanligste spilleformen for nybegynnere foregår i såkalte «vinnerbaner». Dette praktiseres på en vennligsinnet og sosial måte, hvor alle blir inkludert uavhengig av nivå! Det krever nesten ingen padelerfaring, så lenge man har en generell forståelse av regler og poengsystem. Spillerne plasseres vilkårlig ut på banene og det spilles kamper à 15 minutters varighet i 1,5-2 timer. Vinnerne rykker en bane opp og taperne rykker en bane ned (lagene splittes ved hvert bytte). På denne måten får man spilt 6-8 kamper med forskjellige partnere og motstandere hver gang.

 

Padelgruppen i OUS BIL vil arrangere 3 samlinger frem mot sommeren på Bærum Padel for medlemmer av OUS BIL:

 

  • Lørdag 18. mars kl. 10:00-12:00
  • Lørdag 22. april kl. 10:00-12:00
  • Lørdag 13. mai kl. 10:00-12:00
  • PÅMELDING: Meld deg inn i facebookgruppen (se nedenfor). Last ned MATCHi på Google Play eller App Store, søk på Bærum Padel og velg en av datoene under ‘Aktiviteter’.

 

Nybegynnere og de som ønsker racketleie blir bedt om å møte 30 minutter før for gjennomgang av basiskunnskapen. Pris for deltagelse er 120 kr (+ evt. Racketleie 50 kr). I forkant blir det utsendt linker til korte YouTubevideoer som gir et veldig godt utgangspunkt. Alle vil kunne delta på dette, uavhengig av alder og tidligere racketerfaring.

 

Bedriftsserie:

Høsten 2023 skal OUS BIL stille med lag til padelserien for bedriftsidretten i Oslo og Akershus (Padel (bedriftsidretten.no)). Dette blir subsidiert for medlemmer av OUS BIL! Vi skal stille med flere lag som gjør at man kan spille sammen med de som er på omtrent likt nivå.

 

Facebook

Padelgruppen samles i en egen Facebookgruppe (søk på OUS BIL Padel) hvor informasjon om de neste samlingene annonseres! Her vil det også bli tipset om hvilke kanaler man kan bruke for å forbedre spillet. Dette blir også et viktig samlingspunkt når padelserien begynner høsten 2023. Trykk her for å komme til facebooksiden, eller scan QR-koden med mobilen.

 

Kontaktperson: Lars Qvigstad (larqvi@ous-hf.no).