Hvor: 
I glassgaten på Rikshospitalet (se kart nedenfor)

Når:
Onsdag kl 17.00-17.45.

Hva:

Taiji står for yin og yang, Taijiquan er kampkunst. Treningen består av sakte sakte bevegelser, satt i system. Det er øvelser som trener kropp og sinn. Igjennom treningen øver du på riktig fokus, du øker din energi og treningen hjelper deg å finne ro. 
Det undervises i systemet `Yang family short form`, fra Cheng Man Ching.

 

Taiji er øvelser som kan utføres av alle ansatte, uansett alder, kjønn, kondisjon, styrke eller forkunnskaper. I Taiji førsøker vi å finne tilbake til den mykheten og smidigheten vi hadde som barn. Du vil lære deg et system av øvelser.

Fra kampsport til folketrim

Taiji er opprinnelig en gammel kinesisk kampsport, men i dag trener man hovedsakelig taiji for helsens skyld. I Kina er dette folketrim og praktiseres ofte ute i parker og åpent landskap.

Investering i livskvalitet

I løpet av kurset vil deltakerne lære å bevege kroppen som en enhet. Det legges stor vekt på korrekt kroppsholdning og ulike bevegelsesmønstre. Taiji styrker både muskulatur, ledd og smidighet, og det fører også til bedre fordøyelse, balanse og konsentrasjon. Det er en god øvelse for å øke livskvalitet og energi.

Sitat fra to av deltakerne på OUS BIL:

«Langsomme og myke bevegelser i stillhet – alene eller i felleskap.  Taiji gir meg mulighet til å puste dypt, finne glede og inspirasjon.»
Karen Serina Vibran Sekretær, Nyfødtintensiv.

"Jeg har holdt på med Taiji i nesten 30 år fordi det styrker min balanse - både fysisk og mentalt."
Heini Ringel, avdelingsleder, Barne og ungd.psyk.avd.

 

Om instruktøren:
Mikkelai Unger Downing

Dette er hva han forteller om sin befatning med Taijiquan:

"Jeg har trent kampsport siden barneskolen, først judo i fem år, og deretter taekwondo i seks. Startet med taiji på Norsk Taijisenter hos Pamela Hiley i 1993 da jeg var 19. Startet med undervisning i 94/95 på en rekke forskjellige steder som ønsket instruksjon, deriblant Friundervisningen i Oslo og Bærum og Studentsamskipnaden i Oslo. Har undervist i over 20 år på Sangrok instituttet, ledet av Henrik Hunstad, og har jobbet som Wushu (kungfu/Taiji) ansvarlig for Norges Kampsportforbund. Har konkurrert i Europa ved diverse EM og nasjonale «opens» siden 1994, med mange medaljer som resultat. Konkurrerer fortsatt, og dømmer idag ved nasjonale og internasjonale mesterskap. Har gjennom Norsk Taijisenter møtt mange mestere fra Kina. Søker fortsatt instruksjon jevnlig i utlandet, bl.a hos Grandmaster William Chen i New York, og ved ITKA Chen Stil skole på Sicilia, Italia. Trener en rekke forskjellige tradisjonelle våpengrener fra Kina, som sverd, sabel og vifte. Praktiserer selvforsvars/kamp-delen av treningen, samt forskjellige qigong-teknikker for kropp og sinn."

 


Her finner du Taiji: