Hvor: 
I glassgaten på Rikshospitalet (se kart nedenfor)

Når:
Onsdag kl 16.00-17.00.

Hva:

Taiji står for yin og yang, Taijiquan er kampkunst. Treningen består av sakte sakte bevegelser, satt i system. Det er øvelser som trener kropp og sinn. Igjennom treningen øver du på riktig fokus, du øker din energi og treningen hjelper deg å finne ro. 
Det undervises i systemet `Yang family short form`, fra Cheng Man Ching.

 

Taiji er øvelser som kan utføres av alle ansatte, uansett alder, kjønn, kondisjon, styrke eller forkunnskaper. I Taiji førsøker vi å finne tilbake til den mykheten og smidigheten vi hadde som barn. Du vil lære deg et system av øvelser.

Fra kampsport til folketrim

Taiji er opprinnelig en gammel kinesisk kampsport, men i dag trener man hovedsakelig taiji for helsens skyld. I Kina er dette folketrim og praktiseres ofte ute i parker og åpent landskap.

Investering i livskvalitet

I løpet av kurset vil deltakerne lære å bevege kroppen som en enhet. Det legges stor vekt på korrekt kroppsholdning og ulike bevegelsesmønstre. Taiji styrker både muskulatur, ledd og smidighet, og det fører også til bedre fordøyelse, balanse og konsentrasjon. Det er en god øvelse for å øke livskvalitet og energi.

Sitat fra to av deltakerne på OUS BIL:

«Langsomme og myke bevegelser i stillhet – alene eller i felleskap.  Taiji gir meg mulighet til å puste dypt, finne glede og inspirasjon.»
Karen Serina Vibran Sekretær, Nyfødtintensiv.

"Jeg har holdt på med Taiji i nesten 30 år fordi det styrker min balanse - både fysisk og mentalt."
Heini Ringel, avdelingsleder, Barne og ungd.psyk.avd.

 

Om instruktøren:
Wenche Frimann-Jakobsen.

Hun har sin taijiutdannelse fra Norsk taijisenter ved Pamela Hiley. Wenche har mange års erfaring med å undervise taijiquan, det har vært i offentlig så vel som i privat sektor. Hun startet med treningen da hennes helse var dårlig og hun trente seg tilbake til arbeidslivet. Derfor ble dette hennes næring. Hun holder også kurs i qigong og meditasjon, samt hyres inn til konsulentoppdrag, foruten for å jobbe i NAV som saksbehandler.

 

Her finner du Taiji: